Welcome to my blog. Feel free to read my stories and etc. I rarely update this blog. Sixteen.


home. | le owner. | stuff. | affiliates. | flavors. | chatbox.

Selasa, 17 Mei 2011

Cara-cara Pasang Lagu kat Blog


Assalamualaikum dan Hai...

Ari nie sye bosan....(Asyik dgn prkataan tu je)....Sye nk tutorial Cara-cara pasang lagu kat blog....Tutorial nie sye buat sendiri tau..Sye da wat pengakuan dah..Klau x caye klik sini ek....

Jom ikut step by step...

Korang nak pasang lagu kan???Klau nak korang kne pilih salah satu music widget sperti youtube,gratisan musik,musicdumper,mixpod dll.....Tapi sye cadangkn korang gune youtube,musicdumper,mixpod,widget index n mp3 codes.....Suke ati korang la nk gune ape...

Ok jom kte mulekan,mls nk trangkn pnjg2...

1.Pergi kat widget index.(klik kat link wrne biru tuh)
2.Korang tgk ade tulis kategori widget,pas tu korang click Music Box.....klau x caye tgk gmbr di bwh yer...

(klik utk gemok)

3.Lepas da click Music Box,pilih la lgu favourite korang...Klau lagu favourite x de dlm senarai,korang leh cari kt google search,yg kt bwh tu...klau x caye tgk ler gmbr nie...


(click utk gemok)

4.Apabila korang da pilih lagu korang,dye akn bukak ke new tab...Pas tu dia sruh ambik code lagu tu...Klau x faham tgk kt bwh ek...


(click utk gemok)

5.Lps korang da ambek code tu,korang taruk la code tu kat HTML/Javascript...

Tu je...Senang kan???

Klau jdi ckp tenkiu tau..Klau x jadi bgitau kat saia ok!

BAI!!!



Tiada ulasan: