Welcome to my blog. Feel free to read my stories and etc. I rarely update this blog. Sixteen.


home. | le owner. | stuff. | affiliates. | flavors. | chatbox.

Khamis, 9 Jun 2011

Cara Tukar Smiley pada Cbox dan Shoutmix


Annyeonghaseyo chingu n Assalamualaikum.Korang smue sihat??Hehehe sje je aku tanye x boleh ke??Boleh kan??Ari nie sye ade tutorial Cara Tukar Smiley pada Cbox dan Shoutmix ok..So korang tgk je lah ek...

Mungkin korang inginkn kelaenan pd smiley yg ad pd Cbox dan Shoutmix.Bila blogwalking tgk kwn2 ltk smiley yg brmcm-mcm bntuk msti korang nk jgk mcm tu kan??Sye ade tipsnye...Hehehe..

Cre2 nk tukar : 
Untuk Cbox

Login ke cbox.ws atau klik je kt link cbox yg ade pd widget cbox ok....

Msukkan login
name n password ek...

Kmudian msuk ke menu options - pilih smilies ek..jgn pilih laen pulak!!

cbox

#Klik utk besar!!

Di sini kte cme prlu tkar url smiley yg ad pd paparan ok...Smiley leh cri kt Glitter Graphics,Photobucket,Cute Smiley dan sebagainye....Masuk ke website trsebut,pastu plih smiley yg korang nak,salin url (code dimsukkan contohnye mcm gini,http://www.cute-smiley.com/smilies/cuteonion41.gif) dan ltakkan pd url sperti gmbr di bwh ek...pastu klik save.....


#Klik utk besar!!

* [img] dan [url] yg de di dpn n hujung url hndklh diabaikan kay...
Skrang nie cre msuk smiley Shoutmix pnye lak...

Untuk Shoutmix

Login ke akaun Shoutmix.
Pada menu bahagian Display klik Smileys ek..Klau x tau tgk gmbr bwh yer...


shoutmix display

#Klik utk besar!!

Kmudian paparan brikut akn muncul....



#Klik utk besar!!

Pd imej di ats : 

a.Msukkan url smiley
b.Masukkan kod smiley sperti :) n optional disbelah :-)

Korang leh jgk letak perkataan seperti singgah,singgah sini, atau apa apa yg sesuai dan selalu diguna pada Shoutbox..

Buang tanda pada ..>>Use the default smileys set shown above   

kemudian klik pada add dan save setting..


#Kdahbai

Credit : Hehe

Tiada ulasan: