Welcome to my blog. Feel free to read my stories and etc. I rarely update this blog. Sixteen.


home. | le owner. | stuff. | affiliates. | flavors. | chatbox.

Isnin, 5 Disember 2011

Flash Music Player

Click here for more inspiring photos!

Assalamualaikum + Hye

Okay, hari neh Farahin nak ajar korang tentang flash music player macam yang saye pakai dulu. Korang tak tau kan saye ambik dari mane music player macam saye tuh. Btw tuto neh direquest oleh Diana. Sorry la eh Diana sebab tuto neh baru buat. Muehehehehe sepatutnye saye dah buat dah hari tu. Memandangkan internet tetibe takde, terpaksalah 'stop' seketika. Apehal aku membebel macam mak bedah macam ta-ek aku tengok. Btw jom follow my twitter. Click [HERE] to follow my twitter. Sape yang dah follow tu, thanks banyak-banyak :) Okay, jom start :]

Nak tau cemane bentuk music player yang macam saye pakai dulu tuh. Macam neh la :



(click untuk gemuk)

Dia ade dua step nak kena buat. Korang kena buat ba-ek-ba-ek kay.

  • First korang pergi dekat website ni : [CLICK SINI]
  • Korang kene daftar dulu okayy, don't worry, free je . 
  • Lepas dah siap daftar, tekan edit pages > File manager > Single file uploader.
  • Korang upload kan dulu lagu yang korang nak letak dekat blog. Ni memang leceh sikit, sebab kalau lagu yg korang nak letak dekat blog tak ada dkt dalam komputer, korang nak kene download lepastu baru upload .
  • Kalau tak faham, refer gambar dekat bawah ni. Ikut no okey.

(click untuk gemuk)

  • No 4 tu file yg korang dh habis upload, tekan and then nanti dia akan bukak new tab, lepastu copy link dekat atas tu.

  • Lepas dah copy, pergi pulak website ni [CLICK SINI]
  • Paste code yang korang copy tadi, dekat bahagian yang tulis mp3
  • Autoplay buat 1. Kalau nak 0 tuh tak nak autoplay. Kalau nak tukar warna pulak, pergi dekat category and choose colour. 
  • Dah siap, copy HTML code, and paste kan dekat mana2 yang korang nak. 
  • Selamat Mencuba !!
  • Kalau tak faham boleh tanya =)



Credit : Farisya Aliya

Kbai \Assalamualaikum/.

2 ulasan:

Wanaa Nana berkata...

Thank you for d' tuto. <3

Farahin Abd Majid berkata...

@Wanaa Nana : hehe, wlcome :)