Welcome to my blog. Feel free to read my stories and etc. I rarely update this blog. Sixteen.


home. | le owner. | stuff. | affiliates. | flavors. | chatbox.

Jumaat, 16 Disember 2011

Shoutbox Like Meh

Click here for more inspiring photos!

Assalamualaikum + Hye

Heyo. Hari neh Farahin nak buat tutorial Shoutbox Like Meh yang direquest oleh Dina. Korang tahu kan tahun depan Shoutmix tu dah jadi berbayar dah bukan free lagi. Benci pulak saye tengok. Sekarang neh saye pakai Shoutcamp. Now let's go and do this tutorials ~~~

  • Buka Shoutcamp. Sape yang dah ade account tu sila login. Sape yang takde account sila sign up !
  • Kalau yang tengah sign up tu, tulislah username korang, emel korang, password korang dll.
Dah siap ? Korang akan terus pergi ke manage shoutbox korang. Kalau korang nak ambik code shoutbox tu, korang pergi tekan install. Lepas tu dye ade bagi code kan ? Korang copy lah code tu pastu paste kat blog korang ye. Macam mane codenye ? Tengok gambar di bawah :)


Haa tu lah contoh codenye. Tapi kalau korang nak tukar width dengan height shoutbox tu saye tak tau. Sorry ea.

P/S : Senang jek kann ?

Kbai \Assalamualaikum/.

Tiada ulasan: