Welcome to my blog. Feel free to read my stories and etc. I rarely update this blog. Sixteen.


home. | le owner. | stuff. | affiliates. | flavors. | chatbox.

Isnin, 16 Januari 2012

Scrollbox Dalam Entri

Click here for more inspiring photos!

Assalamualaikum, selamat sejahtera, selamat tengah hari, selamat hari raya, selamat tahun baru cina, selamat hari deepavali. #panjangnyerr

Hello fellas ^^ Tadi ade orang request tuto kat shoutbox. Nama dye Farrah Midori. Eh eh nama kite same ahh. Hehehe xD


Okeh, tu buktinye dye ade request tuto kat sini :)

Jadi, tunggu ape lagi? Jum mulekan :D

Korang tau tak scrollbox tu camne?
Scrollbox tu bende kat bawah ni haaa.

lalala lalala lalala
lalala lalala lalala
lalala lalala lalala
lalala lalala lalala
lalala lalala lalala
lalala lalala lalala
lalala lalala lalala
lalala lalala lalala
lalala lalala lalala
lalala lalala lalala

Itu namanye scrollbox :) Jadi sekarang neh saye tunjukkan cara-2 nak wat scrollbox ^^


  • First step.
Korang copy kod kat bawah ni.

<div style="border-color: 000000; border-style: solid; border-width: 2px; height: 100px; overflow: auto; width: 426px;">
CONTENT KORANG</div>

Nota kecil :

Oren : warna border
Bold : ayat korang
  • Second step.
Okeh. kat mana nak paste kod tu? Masa korang tulis entri tu, korang nampak tak benda ni?


Korang nmpk kan? Click bnde tu :)

  • Third step.
Lepas dah klik, paste kan kod tadi dekat bahagian paling bawah sekali dekat Edit HTML tu. Then, korang klik Compose balik. Tadaaa. Dah ada kann?

Okay, kod kod yang saya bagi tu, korang boleh ubah sebenarnye.
Macam warna border tu, boleh ubah tu.
Faham kan? Tak faham tanya tau.
Kbai.

Credit : Fadlin :D

Assalamualaikum. Yang benar, Farahin.

Tiada ulasan: