Welcome to my blog. Feel free to read my stories and etc. I rarely update this blog. Sixteen.


home. | le owner. | stuff. | affiliates. | flavors. | chatbox.

Jumaat, 9 Mac 2012

Twitter Follow Button

Click here for more inspiring photos!
"aku nak lepak dgn korang mase kite form 1 dulu, Yana and The Geng".

Assalamualaikum + Hye.

Hello people xD Lama x update blog, ya I know. Baru lepas abes exam lah katekan. Haha, tadi kat skolah mmg happening giler, lagi2 dgn lawak Haidir dgn Helmi, dorang x abes2 meroyan. Hahahaha xD Btw hari ni saya nk wat satu tutorial :) Dah lame gak saya x wat tutorial, malas nak wat. Tapi mood rajin ade, ade mase gak la nak wat. Okay, jom start x)

 
Yang saya kotak wrne merah tu twitter follow button. Skrang nie saye nk ajar koranglah. Okay, jom start x)


2. Click "Twitter Buttons". Kalau korang tak paham sila refer gambar ni.


3. Dah click? Baguslahh x) Lepastu korang nampak ade "Twitter Buttons" kann? Kita pilih yg "follow" button tu. Tengok nie.

Refer je gambar nie kalau korg x paham

4. Pastekan kod twitter tu kat mne2 sidebar (e.g tagboard). Lepas tu tadaaa, jadikkk xD

Okeyy, tu jelahh nak tulis. Penat sangat2. Kbai.

P/S : Teringin nak lepak dgn member2 skolah lame. Rindu seh kat diorang. Love them <3

Tiada ulasan: